KÖRKORT!

Äntligen är jag klar med körkortet!
Så underbart skönt!!!


Måndag

Nu har skolan dragit igång på riktigt, får se hur lång tid det tar innan man är skoltrött igen.. Åkte hem i helgen en sväng, hade kräftskiva och firade Jonna. Sen på söndagen fick jag ett sms om jag vill spela match så då följde mamma och syrrorna med till borlänge, eller ja amanda var i mockfjärd på match så mamma åkte förbi där före min match och jag fick skjuts av en lagledare sista biten till Borlänge. Jag övningskörde i alla fall en ganska bra bit, uppkörningen närmar sig ju snart så måste träna. Vi vann matchen mot Hedemora med u-laget med 4-0 och jag fick göra mål, underbart skönt!! Efter matchen åkte vi till ica maxi och handlade mat och sen övningskörde jag runt i Borlänge lite grann. Åkte hem till min lägenhet och åt lite sen skjutsade vi amanda till tåget för hon skulle till Leksand. Mamma och Jonna sov kvar och åkte hem idag, mysigt med lite sällskap!

Haft skola idag och sen spelat softboll på med laget på träningen. Inte hunnit med så mycket mer och nu ska jag nog snart sova, godnatt! :)

Gameday!

NU ÄR DET MATCH MOT BOLLSTANÄS SOM GÄLLER MED F17!! VI SKA HA REVANSCH IDAG! NU KÖR VI!!!


MAT!

Gott med mat! Åt nyss lite kycklingwok med ris (som vanligt typ, haha..) och så lyxade jag till det med en "riktig" sallad med sallad, gurka, oliver och solroskärnor. Snart ska jag cykla till skolan för vi ska ha möte, vet inte riktigt om vad, men om nollningen i alla fall. Idag har jag fixat vattenpistol med Annika också, eller ja pistol och pistol. Det är typ en pump eller vad man ska kalla det som det får plats fem liter i, det blir nice! Ska bara hämta min tröja och basker och sen är jag redo ;) Blir kul!!


Lördag

Hejsan! Hade precis på mig en ansiktsmask, säger man så, "hade på"? Aja, ni fattar. Fick den när jag fyllde år för typ fyra månader sen, men bättre sent än aldrig ;) Idag följde jag med laget på match till Stockholm för jag hade inget bättre för mig, men det var kul! Tyvärr så blev det bara oavgjort, men bättre än förlust eftersom vi gjorde mål sista minuten. Nu ska jag väl inte göra så mycket mer ikväll för ska nog sova snart. Har match i Gagnef imorgon med u-laget, vilket ska bli kul! Och så var snart sista helgen innan skolan börjar slut, lite ångest har jag nog men det blir bra när man kommer in i det!

Nej nu måste jag skölja av det här, börjar svida lite grann.. Och ingen bild tänker jag bjuda på för jag ser för konstig ut haha. Byebye


Ångest

Hatar den här ångesten när jag inte vet vad jag ska göra och vill massa olika saker.. För det första så blev jag inte uttagen till matchen imorgon, tråkigt. Men det gör mig bara mer taggad att köra ännu hårdare nästa vecka och bli ännu bättre! Men ska få spela match med u-laget på söndag istället. Så då kom jag på en smart idé att pappa kunde skjutsa mig, så får jag träffa han, träna inför uppkörningen, spela match och sen fira han och syster på kvällen. Men det verkar inte bli så. Tredje eller fjärde gången han är i Balzer nu och jag ska hem så har inte träffat han på typ tre, fyra veckor. Och så blir dom där på söndag också så har ingen skjuts till matchen, åååhh.. Så får säkert stanna kvar här i Borlänge hela helgen eller ja enda till skolan börjar, men man vill väl ändå inte åka hem om det inte någon hemma som vill träffa en. Blir bara ledsen och arg...

Men kanske får följa med på matchen imorgon och kolla då om jag inte har något att göra, skulle vara kul i alla fall! Men just nu har jag ingen aning hur det blir, orkar inte sitta i lägenheten hela dagen och inte göra någonting i alla fall.

Här får ni lite dålig energi, fan va snäll jag är, måste göra mig av med lite..
Puss hej

2 år går fort

Idag är det exakt två år sen jag flyttade in i lägenheten, och som jag har sagt säkert hundra gånger förr, fan va fort tiden går! Känns som det var nyss jag var och handla grejer till lägenheten, känns som det var nyss jag satt där i aulan första dagen och var asnervös, känns som det var nyss vi blev nollade och massa annat.. Och det har redan gått två år sen dess. På onsdag är det våran tur att nolla de nya nervösa ettorna och det kommer bli kul. Men först måste jag bara hitta på ett bra fingalnamn. Ingen som har nått tips? Ett coolt namn som ska låta bra när man säger "Fingal ...." ....=namnet Och ingen som har något bra tips på projektarbeten? Fick ett superbra tips av Moa som har börjar fundera på, men det skadar aldrig med lite fler tips ;)

Lovar att det kommer stå "kommentarer (0)", men skulle ju vara en positiv överraskning om någon kommenterade i alla fall, haha!

En grej som jag har tänkt på under veckan om fotbollen är att om man alltid ger 100%, har rätt inställning och gör sitt bästa så kan man inte klaga på att det har gått dåligt! Enkelt va?? Låter enklare än vad det är, jag hittar oftast nått att gnälla på.. Men funkade för mig i tisdags och idag i alla fall, ska försöka fortsätta med att hitta rätt intställning varje träning nu, det kommer man långt på!

Godnatt alla, nu känner jag att jag börjar svamla lite. Det började med att jag skrev om att det var två år sen jag flytta hit, tänkte skriv ett helt inlägg om det men sen började jag babbla om fingalnamn och projektarbete och slutade med att snacka om fotbollen.. Bra blandning haha!

Uppladdning inför nollningen, ska bli skit kul att få blöta ner alla ettor haha!

Tjena

Dålig uppdatering av mig, men känner att jag inte har något vettigt att skriva. Men det är bara bra med mig, tillbaks i Borlänge efter ett par dagar hemma. Snart väntar träning. Nästa vecka drar skolan igång igen, sista året! Sjukt vad tiden går fort, vill inte sluta skolan än känns det som. Vet inte vad jag ska göra sen, lite panik! Men ska i alla fall se till att det blir ett grymt sista år!!! Puss hej

Väska

Väskan som jag köpte, eller ja, fick med min snälla mamma. Snygg!

Torsdag

Hejsan!

Nu är det torsdag vecka 32 vilket betyder att musik och motor festivalen drar igång och det kommer massa folk hit till lilla Älvdalen, men själv åker jag tillbaka till Borlänge om någon timme för att träna och spela match i helgen. Just nu har jag ställt in mig på att det inte blir någon festival för mig, men man vet aldrig :)

Igår var jag till Mora med Mamma och Amanda och shoppade lite. Hittade en väska, en tunika, leggings, trosor och lite grejer till skolan börjar. Men annars tyckte jag inte det fanns så mycket annat, dom började få in höstkläder och så var det massa rea på sommarkläder så var lite rörigt.

Övningskörde ju igår och på vägen hem så blev jag stoppad av polisen, fy fan, höll på att skita på mig, haha. Var asläskigt men det gick som tur var bra. Fick blåsa och så hade dom också kollat hastigheten och det var en jäkla tur att jag inte körde för fort alltså, då hade jag nog fått vänta med körkortet ett tag.. Hade fan ont i magen resten av vägen hem, fast det kanske berodde på att jag hade ätit en hel kebabrulle och smakat pizza med mamma, haha.

Svensk sommar

Det verkar ha haglat i Borlänge idag? Själv såg jag ingenting, bara regn, men hittade den här bilden på aftonbladet, haha..

Självförtroende

En av de vanligaste sakerna som håller människor tillbaka från att fullfölja sina drömmar är rädslan för att misslyckas. Det grundar sig i avsaknaden av självförtroende.

Alltså fan vad det där stämmer in på mig, eller det kanske det gör på många? Jag vill i alla fall få bättre självförtroende för just nu känns det som mitt självförtroende är jätte lågt. Gick in på den här sidan och hittade lite tips och ska börja med ett idag. Men en sak som jag redan gör är att jag varje kväll (när jag kommer ihåg) skriver ner tre bra grejer som jag gjort under dagen och något jag ska göra bättre. Ett tips jag fick av bästa Jossan för ett tag sen. Men vet inte om det hjälper så mycket? Men ska försöka att inte skriva grejer som betyder att jag prestrerat bra, typ gjort mål på en match eller bra poäng på ett prov för då får jag nog bara mer prestationsångest. Utan ska skriva mer saker som dom ger exempel på, typ att man får någon att skratta eller att man gav en komplimang till någon eller nått sånt.
Här var ett av tipsen:

Döda dina negativa tankar
Du måste lära sig att bli medveten om ditt prat med dig själv, alltså de tankar du tänker om dig själv och om vad du gör. Många av oss tänker ofta saker som ”det klarar jag inte”. Försök att ändra ditt tankemönster och ändra det till ”jag ska göra mitt bästa”, ”jag kan fixa det och skulle det inte gå så är det inte hela världen ändå”. Ett bra sätt att skifta tankarna är att innan du lägger dig på kvällen, så skriver du ner fem positiva saker som hänt under dagen. Det kan vara enkla saker som att du utförde en uppgift effektivt eller att du fick någon att skratta eller må bra. Positiva tankar föder nya liknande tankar.

Pusshej!

Träna

Drar till ip en sväng med Ida och tränar lite nu. Alltid kul att ha någon att träna tillsammans med, så jag hoppas vi kan träna lite passningar och speciellt första touch, måste bli bättre på det! Sen har vi träning ikväll och så åker jag som vanligt hem till Älvdalen skulle jag tro. Mora imorgon med Mamma och syrran, och förmodligen träffa saknade Jossan på kvällen!!!


DERBYSEGER

Så jävla skön seger idag och fan vad bra tjejerna var är! 1-0 mot Gustafs och tre poäng, det går uppåt nu. Själv satt jag på läktaren och kollade, självklart vill man vara med på bänken i alla fall, men huvudsaken är att vi vann!!


Fiona på bilden, en ny amerikanska i laget :)

Då var det måndag igen då..

Två veckor kvar av lovet nu då, sjukt vad fort tiden går. Jag har nyss städat hela lägenheten, dammsugit, torkat golven, städat toaletten, diskat, torkat av alla hyllor och speglar och bäddat rent. Det behövdes verkligen, känns lite fräschare här nu. Det som är skönt med liten lägenhet är ju när man ska städa den, tror jag gjorde allt det där på två timmar bara. Sen har jag bokat tvättid också så ska väl snart börja tvätta.

Ikväll blir det en kort träning med F17 innan vi åker iväg och kollar på derby, ska bli kul! Börjar känna mig lite förkyld och ont i halsen så passar bra med en återhämtningsträning idag.

Vi hörrrs


Söndag

Idag har vi varit på match i Bollstanäs med F17-laget. Vi förlorade med 1-0 så det var rätt surt, men kan inte påstå att vi var så bra heller. Men det var kul att få spela lite match i alla fall. Och imorgon ska jag kolla på vårat derby i Gustafs, och då jävlar ska vi vinna!!

Åå jag hatar att vara ensam på kvällar, jag blir alltid så himla deppig då. Skit drygt. Så börjar jag tänka på allt möjligt. Kan lyssna på en sorglig låt och bara börja grina. Jag hatar den känslan. Men det konstiga är ju att när jag vaknar på morgonen så känns allt bra igen, sjukt. Men nåt som jag tycker är jobbigt med mig själv är att jag bara stänger allt inom mig och berättar inte så ofta om jag är ledsen eller nåt. Vet inte varför, men vill typ inte visa mig "svag" tror jag (eller vad man ska säga), men det är väl det jag är. Men nåt annat som är ännu jobbigare är att jag hatar att göra fel, säga fel saker och jag måste alltid göra allt jag gör perfekt känns det som. För annars tror jag typ att folk inte ska tycka om mig eller nåt, att de ska tycka jag är dålig, konstig eller vad som helst (men nog är jag lite konstig också,haha).. Prestationsångest tror jag det kallas. Alltså jag får typ panik om jag känner att jag inte klarar av någonting. Jag KAN typ inte göra fel. Det hör väl ihop med att jag inte berättar om jag är ledsen för då känns det som att jag gör nåt fel typ.. Men man måste väl våga misslyckas för att komma någonstans och det måste jag fan bli bättre på!

Känns som det var ett litet flummigt inlägg, men det är bara för att det är kväll och då börjar jag tänka på sånt här. Och imorgon kommer jag undra vad fan jag skrev och så kanske jag raderar det här, haha, vi får se.

GODNATT

~


Till Annika

Ska strax åka till Annika, ska bli kul! Känns som det var ett tag sen. Hennes gulliga mamma kommer och hämtar mig när hon har jobbat klart och så får jag skjuts hem imorgon sen också, Annika bor ju liksom i skogen haha ;) Men hur snällt är inte det då?? Vet inte riktigt vad vi ska göra, mest chilla skulle jag tro och så har vi säkert mycket att prata om!

Finns nog ingen seriös bild på oss, haha..




Söta Annika!

Fredag

Hejsan! Snart ska jag dra iväg på mitt andra träningspass för idag. Ska träna med F17-laget idag för jag ska spela match med dem på söndag i Bollstanäs. Ska väl bli kul att få spela match i alla fall och få upp självförtroendet lite grann, och känna att man faktiskt är bra! Lite svårt att göra det när man spelar i a-laget så då är det alltid bra att få gå ner ibland så det blir lite lättare eller hur man ska säga. Ska köra på idag och så jäklar ska vi vinna på söndag!

På måndag är det derby mot Gustafs men då blir jag inte med, hade velat sett matchen i alla fall men får se hur det blir! Men jag har i alla fall en känsla av att höstsäsongen kommer bli mycket bättre än vårsäsongen, och det känns ju bra!

Nu ska jag nörda lite till på ett spel på facebook och sen blir det training!
Heeeejdåå

Torsdag

Nu är jag tillbaka i Borlänge igen efter några snabba dagar hemma i Älvdalen. Har hunnit med ganska mycket i alla fall. Först när jag kom med tåget i tisdags så hoppade jag av i Rättvik och kollade lite på classic car week med mamma, systrarna, Krille och hans barn. Stannade till på donken på vägen hem och så kom jag inte hem förrän vid ett. På onsdagen åkte jag, syrran, Sara och Denniz till älven och badade och solade lite. Efter det drog vi upp till badet och satt där en sväng och tog ett dopp också. Senare på kvällen åkte vi ner till orsa yran och kollade lite, trevligt. Imorse gick jag och amanda upp ganska tidigt, för att vara oss haha. Så åkte vi upp till farmor en sväng, älskade farmor, hon är så gullig! Faster och några till var också där, alltid skönt att få träffa dom lite. Blev inte där så länge eftersom jag skulle till Borlänge och nu har jag kommit hem från träningen för några timmar sen. Kollar en film på tv och sitter vid datan. Nu tror jag ni är uppdaterade i alla fall, haha ;)

bad i älven



Det drygaste jag gjort tror jag!

Ställde klockan på nio imorse för jag tänkte upp och träna lite. Drog till ip och körde lite egen träning med boll och så avslutade jag med tio stycken 2 minutersintervaller (sprang i två minuter och vilade en minut) och det måste nog varit det drygaste jag gjort, fy fan alltså!! Är helt död fortfarande känns det som.. Men det var bra att köra intervallerna på fotbollsplan, känns bättre för mina benhinnor då och så kan man ju se hur långt man hinner på två minuter och så försöka springa lika långt varje gång. Men jag får se när jag kommer göra det nästa gång om det nu blir någon nästa gång, haha, usch. Har nyss fått i mig lite lunch och nu ska jag ta det lugnt tills träningen ikväll börjar, får se hur mycket jag orkar då, men det är bara att köra och så blir det nog en vilodag imorgon..

Det skönaste med sån där jobbig träning är ju när man är klar!! Nu känns det riktigt bra!
byyeeeeeeee


1 AUGUSTI

Redan augusti, helt sjukt vad tiden går fort! Idag har jag umgåtts med Sara, trevligt trevligt. Vi hängde lite på kupolen och på stan, tog en glass i Humleparken men sen kom det en dryg alkis så vi gick och satte oss i Liljeqvistska i stället. Satt mest och snackade om lite all möjligt. Sen gick vi tillbaka till kupolen och åt en liten sen lunch/middag, thaimat, gottt! Bra dag i bra väder!






RSS 2.0